Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд справи екс-беркутівців на 14 квітня


Святошинський районний суд Києва переніс на 14 квітня підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-беркутівців Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янишевського у розстрілі активістів Євромайдану. Про це повідомив головуючий суддя Сергій Дячук.

Захисники екс-беркутівців зазначили, що їхні підзахисні продовжують ознайомлення з матеріалами справи, тому просили перенести засідання.

«Ми дуже ретельно і швидко знайомимося з матеріалами справи, бо справи, в яких 10-15 томів, вивчаються по 2-3 місяці. А ми значно швидше ознайомлюємося і, гадаю, десь на травень місяць вийдемо з матеріалами, з якими ознайомляться наші підзахисні», – заявив адвокат Сергія Зінченка Ігор Варфоломеєв.

Варфоломеєв: Ми хочемо ознайомитися з речовими доказами
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:28 0:00

Прокурор Роман Псюк підтвердив, що екс-беркутівці ще не завершили вивчення справи.

«Рішення про перенесення абсолютно виважене і законне, оскільки необхідно надати стороні захисту додатковий час для ознайомлення з матеріалами провадження. Матеріали налічують 186 томів, це надзвичайно багато, це сотні годин відеозаписів цих подій. І щоденно кожного робочого дня обвинувачених та їх захисників знайомлять в умовах слідчого ізолятора», – зазначає Псюк.

Псюк: Екс-беркутівці ще не завершили вивчення справи
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:36 0:00

У зв’язку з цим суд вирішив продовжити строк відкладення кримінального провадження для того, щоб підозрювані змогли ознайомитися з матеріалами справи.

Наступне засідання заплановане на 14 квітня. На засіданні планують також розглянути клопотання сторони обвинувачення про продовження запобіжного заходу для екс-беркутівців у вигляді арешту.

За даними ГПУ, станом на 10 лютого 2016 року у межах кримінальних проваджень щодо вбивств 48 активістів, замахів на вбивства 80 активістів повідомлено 25 підозр екс-беркутівцям. Наразі у Святошинському суді Києва розглядаються матеріали кримінального провадження щодо п’яти екс-правоохоронці за обвинуваченням у вбивстві активістів. Ще 20 екс-беркутівців оголошені у розшук.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG