Доступність посилання

ТОП новини

«Укрспецекспорт»: заяви хорватської сторони щодо винищувачів МіГ-21 є частиною інформаційної війни


В українському державному підприємстві «Укрспецекспорт» заяви хорватської сторони щодо закупівлі винищувачів МіГ-21 вважають частиною інформаційної війни. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі компанії.

«Українська сторона вбачає, що такого роду публікації є частиною системної і планомірної інформаційної війни проти України… наразі цю техніку в рамках гарантійного ремонту обслуговують наші спеціалісти», – заявили в прес-службі.

В «Укрспецекспорті» нагадали, що роботи проводилося на Одеському авіаційному заводі, відповідно до контракту, українська сторона здійснювала модернізацію хорватських літаків, модернізація проводилася з суворим дотриманням технічного регламенту.

«Ці роботи були перевірені відповідним спеціалістами на землі і тільки після випробувальних польотів, які здійснювали хорватські пілоти, були прийняті ці літаки», – наголосили в «Укрспецекспорті».

Напередодні ЗМІ повідомили, що хорватські правоохоронці проводять розслідування щодо закупівель та ремонту в Україні винищувачів МіГ-21. Інформацію про цю угоду поширила газета Jutarnji List. За версією хорватської сторони, влітку 2013 року Хорватія уклала з українським державним підприємством «Укрспецекспорту» контракт щодо закупівлі п’яти винищувачів та ремонт ще семи МіГ-21, але ремонт виконаний неякісно, а куплені літаки нібито виявилися на кілька років старішими, ніж це було вказано у документах.

XS
SM
MD
LG