Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: збираємо коаліцію для формування нового уряду і призначення нового прем’єра


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Арсеній Яценюк заявляє, що він як прем’єр-міністр і його фракція «Народний фронт» вперше збирають «коаліцію для формування нового складу Кабміну і призначення нового прем’єра».

«Задля стабільності в країні я готовий йти на будь-які політичні рішення, щоби сформувати коаліцію, новий склад Кабінету міністрів, призначити нового прем’єра і дати можливість новому уряду працювати», – сказав Яценюк на засіданні уряду.

Наразі тривають коаліційні переговори, оскільки у лютому з коаліції вийшли фракції «Самопоміч» і «Батьківщина». Фракція Радикальної партії Олега Ляшка теж заявила, що вийшла з коаліції ще у вересні минулого року, однак парламентарі від цієї фракції свої підписи з коаліційної заяви тоді не відкликали.

Сьогодні стало відомо, що «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» ведуть переговори з позафракційними депутатами про входження до їхнього складу, щоб можна було створити коаліцію лише з цих двох фракцій.

Фракції «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка» разом налічують 219 голосів, для створення коаліції потрібно 226.

Напередодні лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що їхня фракція готова увійти до коаліції тільки за умови ухвалення низки певних законопроектів.

XS
SM
MD
LG