Доступність посилання

ТОП новини

У віце-прем’єра Росії заявляють про його непричетність до управління «ДНР» і «ЛНР»


Дмитро Козак
Дмитро Козак

Віце-прем’єр Росії Дмитро Козак не причетний до управління угрупованнями «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частину територій Донецької і Луганської областей України, заявляє його речник.

Коментуючи російському телеканалу «Дождь» публікацію німецького видання Bild, яке написало про тіньове управління з Москви окупованими територіями, прес-секретар Козака сказав, що на сайті уряду Росії перераховані обов’язки віце-прем’єра, і там немає ні слова про те, що він займається якимись регіонами поза Росією.

Bild опублікував розслідування, в якому стверджує, що угрупованнями «ДНР» і «ЛНР» на окупованих територіях сходу України керує тіньовий уряд з Москви, який контролює усі галузі – від збору податків і фінансування відновлення інфраструктури до торгівлі енергоресурсами.

Зокрема, журналісти посилаються на протокол засідання в Держдумі Росії міжвідомчої комісії щодо Донбасу. З документа випливає, що управління розділене між шістьма робочими групами п’яти російських міністерств. Роботу тіньового кабінету, як стверджує видання, курує ФСБ Росії.

Журналісти також повідомили, що на засіданні «донбаської комісії» при Держдумі Росії в жовтні минулого року був присутній представник українського енергетичного гіганта ДТЕК, що належить олігархові Рінату Ахметову. Радіо Свобода звернулося до ДТЕК за коментарем з цього приводу.

XS
SM
MD
LG