Доступність посилання

ТОП новини

Сакварелідзе: Порошенко обіцяв говорити про його повернення до ГПУ з новим генпрокурором


Давід Сакварелідзе, Петро Порошенко, Віктор Шокін (л > п), архівне фото
Давід Сакварелідзе, Петро Порошенко, Віктор Шокін (л > п), архівне фото

Колишній заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе заявив, що президент України Петро Порошенко повідомив його про намір говорити з наступним генеральним прокурором про його повернення на посаду заступника генпрокурора.

Але, сказав він в ефірі «Громадського» телебачення, наразі питання про його повернення до ГПУ не має глобального значення. «Тут стоїть більш глобальне питання: чи будуть лишатись у системі ті люди, які заважають працювати, які не те що заважають реформувати, а воюють проти реформ уже рік», – наводить сайт телеканалу його слова.

Раніше в середу в ефірі телевізійного «5-го каналу» Сакварелідзе заявляв, що не повернеться до «тієї системи, де ми будемо займатися подальшим «шокінізмом» і самообманом». «Я не буду працювати в тій прокуратурі, де працюють за замовними справами, де працюють люди, які повертаються зі старої системи, де працюють люди, які мене вносили в «чорний список Царьова», – наводить сайт каналу його слова.

Як сказав Сакварелідзе, він планує продовжити свою діяльність в Україні, громадянином якої є, як громадський чи політичний діяч.

29 березня генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав наказ про звільнення заступника генпрокурора, прокурора Одеської області Давіда Сакварелідзе з органів прокуратури. Сакварелідзе вважає своє звільнення зачисткою від тих, хто готовий боротися з корупцією.

Того ж дня Верховна Рада надала згоду на звільнення президентом Віктора Шокіна з посади генерального прокурора. Але рішення про це Петро Порошенко ще не ухвалив, хоча сам просив генпрокурора подати заяву про звільнення.

XS
SM
MD
LG