Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман запевнив, що не піддасться на шантаж олігархів, корупціонерів і популістів


Володимир Гройсман, архівне фото
Володимир Гройсман, архівне фото

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, коментуючи своє ймовірне призначення на посаду прем’єр-міністра, заявив, що не піддасться на шантаж олігархів, корупціонерів і популістів.

«Я ніколи не погоджуся працювати в уряді, який буде сповідувати якісь інші принципи, а не принципи реальної боротьби з корупцією, реального розвитку нашої країни і вирішення дуже чітких проблем, які сьогодні хвилюють українського громадянина», – заявив він у відеозверненні, яке розмістив у фейсбуці.

Гройсман переконаний, що, як його цитує агентство «УНІАН», «цей уряд має спиратися не на популістичну, а на реальну коаліцію, яка хоче робити зміни в нашій державі».

«Я ніколи не підпишуся під зобов’язанням обслуговувати якісь клани, олігархів», – додав він.

За його словами, краще провалити переговори про коаліцію і уряд, ніж вступати у «будь-які торги» і внаслідок цього «розвалити країну».

При цьому він висловив переконання, що буде знайдено вихід із нинішньої складної ситуації і що в парламенті достатньо сил, які «хочуть об’єднатися, знайти рішення і почати витягувати країну» з кризи, в якій вона сьогодні перебуває.

​Як повідомляли раніше в середу народні депутати, нині «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» ведуть переговори з позафракційними депутатами про входження до їхнього складу, щоб можна було створити коаліцію лише з цих двох фракцій. Вони разом налічували вранці 219 голосів, для створення коаліції потрібно 226.

Як заявляла раніше лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, вона обумовлює можливу участь її фракції в коаліції ухваленням низки законів. У «Блоці Петра Порошенка» кажуть, що виконання цих вимог неможливе з огляду на чинні міжнародні домовленості України.

Останніми тижнями серед українських політиків наростає невдоволення роботою уряду під керівництвом Арсенія Яценюка. Серед іншого, вимогу відставки нинішнього Кабінету міністрів висунув з’їзд партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», який також підтримав висунення на посаду нового прем’єра нинішнього голову Верховної Ради Володимира Гройсмана. Спікер уже висловив готовність очолити уряд, якщо фракції коаліції підтримають його кандидатуру, і подав керівникам фракцій свою програму дій на посаді прем’єра.

XS
SM
MD
LG