Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти майже на третину скоротили кількість обстрілів українських позицій на Донбасі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Упродовж доби 30 березня проросійські сепаратисти на Донбасі здійснили 49 обстрілів позицій українських військових, інформує штаб української воєнної операції. Це майже на третину менше, ніж у попередні дві доби, коли у штабі АТО фіксували по 72 обстріли.

«На Донецькому напрямку бойовики сім разів цілили з мінометів по рубежах Авдіївки. Вогонь зі зброї калібру 120 та 82 міліметри було скеровано проти українських захисників і поблизу Опитного та Пісків», – ідеться в повідомленні.

Також українські військові повідомляють про обстріли на Маріупольському та Луганському напрямках.

Донецькі сепаратисти заявили про вечірній обстріл із боку українських військ сіл Григорівка й Саханка поблизу Маріуполя з мінометів калібру 82 і 120 міліметрів. Раніше в угрупованні «ДНР» заявляли про нові обстріли контрольованих сепаратистами позицій на околицях Донецька та Горлівки.

Луганські сепаратисти про бойові дії впродовж 30 березня не повідомляли.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG