Доступність посилання

ТОП новини

У Вашингтоні відкривається саміт з ядерної безпеки


Бен Родс
Бен Родс

У Вашингтоні сьогодні відкривається четвертий саміт з ядерної безпеки, який триватиме два дні. Як очікується, головними темами саміту стануть загроза, яку становить ядерна програма Північної Кореї, а також можливості екстремістського угруповання «Ісламська держава» щодо здобуття ядерної зброї.

У заході беруть участь близько 50 глав держав і урядів, а також представники міжнародних організацій. У саміті не братиме участь Росія, відносини якої із Заходом суттєво погіршилися, зокрема через Україну.

Заступник радника президента США з національної безпеки Бен Родс заявив, що саміт дасть можливість розглянути питання, як запобігти потраплянню ядерних матеріалів до рук бойовиків, і посилення боротьби проти угруповання «Ісламська держава». За його словами, після першого саміту з ядерної безпеки, що відбувся в 2010 році у Вашингтоні, була проведена велика робота в галузі охорони ядерних матеріалів.

Родс також заявив, що Росія, відмовившись від участі в саміті, «сама себе ізолювала».

Прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова заявила у зв’язку з цим, що «в галузі міжнародного співробітництва щодо фізичної ядерної безпеки не плануються будь-які об’єктивно проривні рішення, пов’язані з роботою глав держав і урядів».

У саміті візьме участь президент України Петро Порошенко, який перебуває у США з робочим візитом.

XS
SM
MD
LG