Доступність посилання

ТОП новини

Кияни провели до Нідерландів учасників марафону на підтримку євроінтеграції України


Біля посольства Нідерландів у Києві відбулися проводи учасників ультрамарафону «Say «YES!» Європі» (відео)

У Києві відбулися урочисті проводи учасників марафону «Say «YES!» Європі» за маршрутом Гаага – Амстердам.

Церемонія проводів учасників пройшла у четвер біля будівлі посольства Нідерландів в Україні на Контрактовій площі. Організаторами марафону виступили благодійна організація «Спорт заради миру» та громадська ініціатива ProUkraine.

3 квітня спортсмени та активісти всеукраїнського руху «Спорт заради миру» влаштують ультрамарафон та велопробіг за маршрутом Гаага – Амстердам (65 кілометрів) на підтримку демократії та європейської єдності. В акції «Say «YES!» Європі» візьмуть участь понад 100 представників з України, Польщі, Німеччини, Франції та Нідерландів.

«Автобуси ще візьмуть людей в Житомирі, Рівному, Варшаві й Берліні. І до Гааги, де буде стартувати ультрамарафон та велопробіг, приїде близько 100 учасників, але там ще до нас приєднаються як представники української діаспори, так і жителі Нідерландів – кілька нідерландських велосипедних організацій, я думаю, що це буде великий велопробіг», – сказав народний депутат України Олексій Гончаренко, засновник громадської ініціативи ProUkraine, учасник велопробігу.

Нідерланди, як і всі інші країни-члени Європейського союзу, вже завершили ратифікацію Угоди про асоціацію України і ЄС. Але, відповідно до нещодавно ухваленого закону, з ініціативи євроскептичних громадських організацій у країні 6 квітня відбудеться консультативний референдум щодо перегляду цієї ратифікації. Політики Нідерландів і Євросоюзу закликали виборців країни підтримати ратифікацію.

У разі, якщо Нідерланди все ж відхилять ратифікацію, угода про асоціацію, включно з зоною вільною торгівлі, як припускають, буде діяти між Україною і рештою 27 членами Євросоюзу.

XS
SM
MD
LG