Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Австралія підписали угоду про співробітництво в сфері ядерної енергії


Петро Порошенко під час візиту в США (©Shutterstock)
Петро Порошенко під час візиту в США (©Shutterstock)

Україна і Австралія підписали угоду про співробітництво в сфері ядерної енергії в мирних цілях, зокрема про постачання урану.

Як повідомляє прес-служба президента України, під час робочого візиту Петра Порошенка до США між Кабінетом міністрів України та урядом Австралії підписали угоду про співробітництво в галузі використання атомної енергії в мирних цілях.

«Австралія прагне допомогти Україні диверсифікувати поставки уранової сировини для мирних цілей», – заявила міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп, слова якої цитує прес-служба президента, після підписання угоди.

Угода між Україною та Австралією передбачає співпрацю в секторі атомної енергетики та мирного використання ядерної енергії. Зокрема, можливі форми співробітництва у напрямку фундаментальних та прикладних досліджень, ядерної безпеки, радіаційного захисту.

Напередодні австралійські ЗМІ повідомляли про плани Австралії постачати уран до України для її атомної енергетики. Австралія вже постачає уран до Канади, Китаю, Франції, Індії, Японії, Південній Кореї, Росії, Британії та США. Раніше Україна купувала уран із Росії.

XS
SM
MD
LG