Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко обговорив із головою МЗС Австралії справу Савченко, санкцій щодо Росії й рейсу MH17


Петро Порошенко і Джулія Бішоп, архівне фото
Петро Порошенко і Джулія Бішоп, архівне фото

Президент України Петро Порошенко обговорив із міністром закордонних справ Австралії Джулією Бішоп, серед іншого, справу утримуваної в Росії українки Надії Савченко, накладених щодо Росії санкцій через її агресію проти України та збитого над Донбасом 2014 року малайзійського літака рейсу MH17, у якому загинули й австралійці.

Як повідомила прес-служба голови держави, Порошенко, зустрівшись із Бішоп у перебігу візиту до США, подякував їй за тверду та послідовну позицію Австралії щодо підтримки територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України і подякував урядові цієї країни за тісну взаємодію з Україною на міжнародній арені.

«Співрозмовники погодилися, що санкції проти Росії мають тривати до повного виконання нею мінських домовленостей. Сторони наголосили на важливості звільнення Надії Савченко та інших українців, яких незаконно утримують у російських тюрмах. Петро Порошенко і Джулія Бішоп також обговорили питання притягнення до відповідальності винних у збитті російськими бойовиками авіалайнера рейсу МН17. Співрозмовники погодилися, що акти тероризму не повинні залишатися безкарними», – мовиться в повідомленні.

Також у перебігу цієї зустрічі було підписано угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Австралії про співпрацю в галузі використання атомної енергії в мирних цілях.

Петро Порошенко перебуває з робочим візитом у США, де бере участь у Саміті з ядерної безпеки та у форумі «Битва України за свободу триває».

XS
SM
MD
LG