Доступність посилання

ТОП новини

УЄФА відсторонив «Дніпро» від одного турніру через невиконання фінансових зобов’язань


У Європейському союзі футбольних асоціацій вирішили, що український футбольний клуб «Дніпро» (Дніпропетровськ) буде відсторонений від участі в одному клубному турнірі, до якої він кваліфікується за наступні три футбольні сезони.

Причиною стало те, що клуб не виконав вимоги до 31 січня 2016 року довести, що він погасив усі свої фінансові заборгованості, що виникли станом на 30 вересня 2015 року.

Рішення Арбітражної палати Управління фінансового контролю клубів УЄФА стосується відсторонення «Дніпра» від участі в одному з турнірів у сезонах 2016/17, 2017/18 чи 2018/19 років.

Такі ж покарання наклали й на клуби «Інтер» (Баку, Азербайджан) і «Тирґу-Муреш» із однойменного міста в Румунії.

У грудні 2015 року Арбітражна палата Управління фінансового контролю клубів УЄФА попередила ці клуби про таке покарання, якщо вони не виконають своїх фінансових зобов’язань. Крім того, «Дніпро» оштрафували на 100 тисяч євро. «Інтер» і «Тирґу-Муреш» оштрафували на 50 тисяч євро кожен.

Таке ж попередження, а також штраф у 80 тисяч євро тоді присудили ще одному клубові з Румунії, «Астра» (Джурджу). В нинішньому рішенні про нього вже не згадано.

«Дніпро» 2015 року став фіналістом Ліги Європи, але останнім часом перебуває у глибоких боргах, гравцям не платять вчасно платні.

Президентом і власником футбольного клубу «Дніпро» (Дніпропетровськ) є підприємець і доларовий мільярдер Ігор Коломойський.

XS
SM
MD
LG