Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: Туреччина змушує частину сирійських мігрантів повернутися додому


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявляє, що Туреччина в останні місяці змусила тисячі сирійців повернутися додому. Правозахисники стверджують, що така практика порушує європейське і міжнародне законодавство.

За даними Amnesty International, проведені поблизу південного кордону Туреччини опитування свідчать, що влада країни щодня, починаючи від січня, видворяла близько 100 сирійських чоловіків, жінок і дітей.

Правозахисники попереджають про загрози для мігрантів, яких Євросоюз відправлятиме до Туреччини, відповідно до угоди, що набуде чинності наступного тижня.

«У розпачі від прагнення закрити свої кордони лідери ЄС проігнорували найпростіші факти: Туреччина не є безпечною країною для сирійських біженців і стає все менш безпечною з кожним днем», – сказав директор Amnesty International Джон Далг’юзен.

МЗС Туреччини заперечує, що сирійців відправляють додому проти їхньої волі. У відомстві наголосили, що Туреччина підтримує політику «відкритих дверей» для сирійських мігрантів протягом п’яти років і суворо дотримується принципу «невислання», який полягає в тому, щоб не відправляти людину у країну, де їй загрожує переслідування.

XS
SM
MD
LG