Доступність посилання

ТОП новини

Посольство Естонії: 80 українських медінструкторів отримали сертифікати зразка НАТО


Ілюстраційне фото (©Shutterstock)
Ілюстраційне фото (©Shutterstock)

80 українських військових медичних інструкторів отримали сертифікати зразка НАТО після спецкурсу у військово-медичній академії Естонії, повідомили в посольстві Естонії.

За словами координатор посольства Естонії у Києві Анастасії Михайлової, упродовж 2015 року в Естонії навчалися майже сотня українських медиків – представників Збройних сил і Національної гвардії України, а також добровольчих батальйонів. Навчання організували громадські і волонтерські організації України й Естонії за підтримки міністерств оборони двох держав, додала Михайлова. За її словами, навчання відбуваються за принципом «тренування для тренерів».

«Учасники, які повернулися в Україну, можуть поділитися своїми знаннями та отриманими навичками з колегами в Україні і таким чином розширити коло спеціалістів, які можуть вчасно й ефективно надавати допомогу на полі бою. Це є одним з найголовніших аспектів, запорук співпраці між Естонією та Україною», – зазначила Михайлова.

За даними посольства, громадські, волонтерські й державні організації Естонії витратили понад двісті тисяч євро упродовж минулого і на початку нинішнього року для підготовки українських медиків-інструкторів та забезпечення їх комплектами первинної медичної допомоги. У свою чергу, інструктори провели тренування для 65 тисяч військовослужбовців Збройних сил і Національної гвардії України.

Як зазначила медик-інструктор з тактичної медицини Ганна Майборода (випускниця першого курсу навчання в Естонії), враховуючи кількість населення Естонії (майже півтора мільйони людей), чи не кожен естонець віддав на підтримку України приблизно 1 євро.

Наразі сертифіковані інструктори-тренери навчили надавати домедичну допомогу на полі бою більш як шістдесяти тисячам українських військових, гвардійців і добровольців, повідомила Майборода. У планах естонських та українських волонтерів на поточний рік – організація курсу домедичної допомоги у військово-медичній академії у Києві.

XS
SM
MD
LG