Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ очікують з понеділка апеляційної скарги на рішення суду про зняття Іванющенка з розшуку 


Сергій Горбатюк
Сергій Горбатюк

Начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк назвав судовим свавіллям рішення Дніпровського суду Києва про скасування розшуку Юрія Іванющенка, олігарха і соратника екс-президента Віктора Януковича. Як повідомив Горбатюк в коментарі Радіо Свобода, вже із понеділка ГПУ подаватиме апеляційну скаргу на таке рішення.

Горбатюк також заявив, що ГПУ вирішуватиметься питання щодо реєстрації кримінального правопорушення за фактом рішення суду.

«Оскільки тут є явні ознаки правопорушення, не якоїсь помилки судової», – додав прокурор.

Сергій Горбатюк заявив, що оскарження ГПУ рішення Дніпровського суду Києва є принциповим, інакше, під сумнівом постане сам міжнародний розшук Іванющенка і його затримання.

«Якщо таке рішення виконувати і нічого не робити, то він (Іванющенко – ред.) буде знятий з міжнародного розшуку, ніхто його шукати не буде і відповідно затримувати. Але ми вважаємо це рішення незаконним і будемо, по-перше, його оскаржувати, в апеляції, однозначно. І друге: прийматимемо заходи до повторного обрання запобіжного заходу Іванющенку і повторного оголошення його в розшук. В нас такі повноваження є», – сказав Горбатюк.

Горбатюк також назвав дивною для судової процедури передачу розгляду цієї справи з Печерського райсуду суду Києва у Дніпровський.

«Тут є якісь незрозумілості: і недотримання виконання процедур кримінального процесу – грубе, як на мою думку. Тому що передача відбулася через те, що захисники Іванющенка заявили відвід всьому складу суду, що є нісенітницею. Бо відвід має заявлятися конкретному судді, стосовно якого є дані щодо його упередженості. А як можна наводити дані стосовно упередженості 30 суддів?», – зауважив Горбатюк.

У п’ятницю народний депутат від БПП Сергій Лещенко повідомив на сторінці у Facebook, що вранці Дніпровський районний суд Києва скасував своїм рішення розшук Юрія Іванющенка і санкцію на доставку його під вартою для обрання запобіжного заходу.

У суді це рішення поки що не коментують.

У січні минулого року Міністерство внутрішніх справ України оголосило в розшук бізнесмена Юрія Іванющенка. Суд також заарештував його рахунки в Швейцарії. Він є у списку осіб, проти яких Захід застосував санкції.

XS
SM
MD
LG