Доступність посилання

ТОП новини

Посол США застеріг від позачергових виборів і розкритикував вимоги Тимошенко


Джеффрі Паййєтт і Юлія Тимошенко, архівне фото
Джеффрі Паййєтт і Юлія Тимошенко, архівне фото

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт радить не проводити найближчим часом позачергові вибори у Верховну Раду України і критикує висунуті лідером партії «Батьківщини» Юлією Тимошенко вимоги, які, на його думку, можуть зашкодити співпраці України з Міжнародним валютним фондом».

«США як ваш друг можуть сказати вам, що протягом наступного року або двох Україна виграла б, якщо б у неї був період без нових виборів, під час якого можна було б просувати вперед реформи», – сказав посол 1 квітня, відповідаючи на запитання учасників 2-ї щорічної конференції демократичного управління в Києві, організованої Міжнародним республіканським інститутом США.

При цьому він наголосив, що рішення про можливі вибори мають ухвалювати самі громадяни України та відповідні державні органи, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

Американський посол також розкритикував пропозиції, які висунула лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко для формування коаліції. «Я дуже критично ставлюся до тих коментарів та пропозицій, які пані Тимошенко висловила за цей тиждень. Вона описала їх як вимоги до нової коаліції, і вони впливатимуть на те, що може бути скасовано угоду з МВФ», – наголосив він. На думку посла, така ситуація стала б для України трагедією.

Раніше Тимошенко заявляла, що пакет законопроектів, що просувається фракцією «Батьківщина» як умова створення коаліції, не погіршить відносини України з МВФ. Водночас вона заявила, що чинний уряд співпрацює з МВФ «неграмотно, некомпетентно і провально».

За словами лідера «Батьківщини», до цих законопроектів належать: законопроект про пролонгацію мораторію на продаж землі, пакет законопроектів, які створять нові умови господарювання для малого і середнього бізнесу та фермерських господарств, кілька законопроектів, які знімають податок на пенсії, і кілька законопроектів, які віддають природний газ українського виробництва громадянам і встановлюють «правильні» умови продажу українського газу, що, на її думку, має призвести до зниження тарифів.

У «Блоці Петра Порошенка» вже заявляли, що виконання цих вимог неможливе з огляду на чинні міжнародні домовленості України.

Крім того, на «дуже небезпечному для України популізмі» Юлії Тимошенко наголошував колишній віце-прем’єр і міністр економіки Словаччини Іван Міклош, якого пропонують до складу нового уряду України.

На цю ж тему:

22.03.2016
Високий рейтинг Тимошенко: не «всьо пропало»?

Популізм і минуле. Лідеркою теперішніх симпатій є людина, котра увійшла в парламент під знаменами «Громади» Павла Лазаренка далі

31.03.2016
Іван Міклош: Я не бачу себе в одному уряді України з популістами

Регульовані тарифи – це джерело збагачення олігархів – словацький економіст далі

XS
SM
MD
LG