Доступність посилання

ТОП новини

МЗС повідомило, що Клімкін очолить велопробіг в Амстердамі


Павло Клімкін, архівне фото
Павло Клімкін, архівне фото

Міністерство закордонних справ України повідомило, що міністр Павло Клімкін на якийсь час очолить велопробіг у Нідерландах, який влаштовують там активісти низки країн на підтримку голосу за ратифікацію Угоди про асоціацію України й ЄС на нідерландському референдумі.

За повідомленням, під час велопробігу 3 квітня Клімкін урочисто почне його в Амстердамі о 14-й годині за місцевим часом, а о 16-й урочисто завершить його в центрі міста.

2 і 3 квітня Павло Клімкін перебуватиме в Нідерландах із робочим візитом напередодні референдуму, що призначений на 6 квітня.

Він візьме участь у симпозіумі, організованому Інститутом «Нексус» на тему «Битва за Європу», в публічній дискусії з міністром закордонних справ Нідерландів Бертом Кундерсом, зустрінеться з представниками організацій, які підтримують Україну на референдумі, у масовому заході Maidam, що закликатиме голосувати за асоціацію України з ЄС (поєднання слів «Майдан» і Дам – назви центральної площі Амстердама, де відбудеться захід – ред.), а також проведе низку заходів зі ЗМІ: он-лайн чат на платформі «Реддіт» «Запитай мене будь-що» (Ask me anything), стане гостем політичного ток-шоу «Бейтенгоф» та дасть інтерв’ю телевізійним і друкованим виданням, повідомили також в МЗС.

3 квітня спортсмени та активісти всеукраїнського руху «Спорт заради миру» влаштують марафон та велопробіг за маршрутом Гаага – Амстердам на підтримку демократії та європейської єдності. В акції «Say «YES!» Європі» мають узяти участь понад 100 представників із України, Польщі, Німеччини, Франції та Нідерландів.

Нідерланди, як і всі інші країни-члени Європейського союзу, вже завершили ратифікацію Угоди про асоціацію України і ЄС. Але, відповідно до нещодавно ухваленого закону, з ініціативи євроскептичних громадських організацій у країні 6 квітня відбудеться консультативний референдум щодо перегляду цієї ратифікації. Політики Нідерландів і Євросоюзу закликали виборців країни підтримати ратифікацію.

XS
SM
MD
LG