Доступність посилання

ТОП новини

За два роки в окупованому Криму ціни на житло впали на третину – ріелтор


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У 2016 році ціни на житло на вторинному ринку в Криму порівняно з 2014 роком впали приблизно на третину. Про це в ефірі телепроекту «Крим. Реалії» повідомила ріелтор, кримчанка Світлана Аксьонова.

За її інформацією, після анексії Криму на півострів прибуло багато російських пенсіонерів, які мріяли провести старість біля моря. Спершу вони скуповували первинне недороге житло, а також малогабаритні 1-2-кімнатні квартири і недорогі дачі поблизу морського узбережжя.

«Зараз відбувся спад порівняно з 2014 роком. Ціни впали на 30-40%», – констатувала ріелтор.

За її словами, безперспективною виявилася оренда комерційних площ. У 2016 році, за оцінками експертів з нерухомого майна, ціни можуть знизитися ще на 25-50%.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG