Доступність посилання

ТОП новини

Алієв: Азербайджан відповів на провокацію Вірменії


Президент Азербайджану Ільгам Алієв
Президент Азербайджану Ільгам Алієв

Азербайджан не порушував режиму припинення вогню в Нагірному Карабасі, а лише відповів на провокацію з вірменського боку. Про це на засіданні Ради безпеки Азербайджану заявив президент країни Ільгам Алієв, повідомляють інформагенції.

За словами Алієва, Баку відданий мирному врегулюванню конфлікту. «Але ми не збираємося брати участь у в переговорах заради переговорів», – додав президент Азербайджану.

Раніше 3 квітня міністерство оборони Азербайджану заявило, що Баку призупиняє в односторонньому порядку військові дії в зоні карабаського конфлікту. У міністерстві оборони Вірменії не підтвердили припинення Азербайджаном вогню.

Перед тим сторони конфлікту звинуватили одна одну в продовженні бойових дій у ранкові години 3 квітня.

Ситуація у Нагірному Карабасі різко загострилася у ніч на суботу, 2 квітня. І вірменська, і азербайджанська сторона звинуватили одна одну у наступі з застосуванням важкого озброєння. Президент Вірменії Серж Сарґсян повідомив про загибель 18 етнічних вірменських солдатів у перебігу обстрілів. Влада Азербайджану заявила про 12 загиблих солдатів і одного цивільного. В самому Нагірному Карабасі, сепаратистському регіоні Азербайджану, повідомили про загибель двох цивільних, серед яких і 12-річний хлопчик.

Нагірний Карабах, населений переважно вірменами, оголосив про вихід зі складу Азербайджану у 1991 році. Це призвело до збройного конфлікту, під час якого Азербайджан втратив контроль над територією, загинуло близько 30 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG