Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні на Донбасі сепаратисти 6 разів обстріляли позиції військових


Блок-пост українських військових на дорозі до Донецька неподалік Авдіївки, архівне фото
Блок-пост українських військових на дорозі до Донецька неподалік Авдіївки, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що на Донбасі сьогодні підтримувані Росією бойовики здійснили шість обстрілів проти українських військових.

Як повідомляє прес-центр штабу, на маріупольському напрямку сепаратисти спочатку, використовуючи стрілецьку зброю та кулемети великого калібру, обстріляли один із опорних пунктів українських військових біля Новотроїцького, а пізніше поблизу Гранітного та Майорська.

За даними військових, також проросійські бойовики використовували важке озброєння, зокрема, міномети калібру 120 міліметри.

«На донецькому напрямку по позиціях військових завдано потужних вогневих ударів у населеному пункті Авдіївка. Зокрема, у промисловій зоні міста бойовики використовували одночасно міномети 120-го та 82-го калібру, в черговий раз ігноруючи Мінські домовленості», – йдеться у повідомленні.

Крім цього, біля Майорська та Авдіївки сепаратисти декілька разів із автоматичних гранатометів та стрілецької зброї обстріляли позиції українських військових, додають у штабі.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують у 24 порушеннях режиму тиші, зокрема в обстрілах Зайцева, Ясинуватої, Спартака, Докучаєвська, Донецького аеропорту і Петровського району Донецька. В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG