Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти опублікували звіт про масштабні підозрілі операції соратників Путіна


Володимир Путін
Володимир Путін

Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів задокументував велику мережу тіньових грошових переказів, які використовуються найближчими соратниками президента Росії Володимира Путіна для передачі понад двох мільярдів доларів в офшорні компанії.

Інформація була оприлюднена 3 квітня в рамках масштабного нового дослідження під назвою «Панамські документи».

У доповіді, опублікованій одночасно декількома новинними агенціями на кількох мовах, використовуються документи панамської юридичної фірми, розслідуються підозрілі грошові потоки по всьому світу.

В матеріалах йдеться не лише про чиновників із кремлівськими зв’язками, але і компанії, контрольовані прем’єрами Ісландії і Пакистану, дітей президента Азербайджану, короля Саудівської Аравії і багато інших.

Серед висновків дослідження є те, що петербурзький музикант, який є давнім другом Путіна накопичив 100 мільйонів доларів, частково через зв’язки з іншим другом Путіна бізнесменом Юрієм Ковальчуком.

Наразі в Кремлі результатів цього дослідження не коментували, проте напередодні речник Путіна заявляв, що проти президента Росії готується «інформаційний вкид».

XS
SM
MD
LG