Доступність посилання

ТОП новини

МВФ: укладення нової угоди з Грецією нині неможливе


Директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард
Директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард

Міжнародний валютний фонд і Греція далекі від досягнення нової угоди про допомогу Афінам. Про це директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард написала 3 квітня в листі на адресу прем’єр-міністра Греції Алексіса Ципраса.

У цьому листі Лаґард вказує, що МВФ «може підтримати тільки таку програму, яка викликає довіру і ґрунтується на реалістичних припущеннях».

Очільниця фонду також відкинула звинувачення з боку організації WikiLeaks, що МВФ використовує кризу в Греції, щоб змусити Афіни до радикальних реформ. Крістін Лаґард наполягла, що «МВФ веде свої переговори в дусі доброї волі, а не шляхом погроз».

Греція прийняла 86 мільярдів євро фінансової допомоги від Європейського союзу в липні 2015 року, це був другий після 2010 року настільки значний обсяг фінансової допомоги країні.

МВФ заявив, що не братиме участі в третьому раунді фінансової допомоги, якщо не побачить переконливих доказів реформ. Від Афін міжнародні кредиторивимагають перегляду пенсій і податків, тобто заходів, які є вкрай непопулярними серед пересічних греків.

XS
SM
MD
LG