Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко ліквідував 8 районних військово-цивільних адміністрацій на Донбасі


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко ліквідував шість створених у 2015 році районних військово-цивільних адміністрацій у Донецькій області і дві – в Луганській області.

Як йдеться в повідомленні на сайті президента, відповідний указ глава держави підписав 4 квітня у зв’язку з припиненням повноважень цих військово-цивільних адміністрацій після відкриття перших сесій відповідних районних рад, обраних на місцевих виборах.

Згідно з текстом указу, йдеться про Артемівську, Волноваську, Володарську, Костянтинівську, Мар’їнську і Первомайську військово-цивільні адміністрації Донецької області, а також Новоайдарську і Станично-Луганську військово-цивільні адміністрації Луганської області.

Указ визначає такими, що втратили чинність, низку абзаців у статтях і цілі статті указів про створення військово-цивільних адміністрацій, що стосувалися створення вищезгаданих адміністрацій.

У грудні минулого року президент України припинив діяльність військово-цивільних адміністрацій у місті Вугледар Донецької області, Рубіжне, Лисичанськ, Новодружеськ і Привілля Луганської області.

Військово-цивільні адміністрації як тимчасові державні органи були створені у районах Луганської та Донецької областей.

З початку 2015 року за указом президента у містах і районах Донбасу було створено понад 20 ВЦА.

За законом України «Про військово-цивільні адміністрації» від 3 лютого 2015 року ВЦА утворюються як тимчасовий вимушений захід з елементами військової організації управління для гарантування безпеки та нормалізації життєдіяльності населення в районі проведення антитерористичної операції.

XS
SM
MD
LG