Доступність посилання

ТОП новини

Гонтарева продала свою частку в ICU і спільного бізнесу з родиною заступника голови ВТБ не має – НБУ


Валерія Гонтарева
Валерія Гонтарева

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева продала свою частку в ICU Holdings Limited перед тим, як очолити НБУ. Про це прес-служба Нацбанку повідомила у відповідь на запит Радіо Свобода.

«Продаж відбувся у червні 2014 року. Перший транш вона отримала у 2014 році та сплатила всі необхідні податки. Другий транш за продаж акцій надійшов у 2015 році», – зазначено у відповіді на запит радіо Свобода.

Водночас у НБУ підтверджують, що дружина заступника голови російського банку ВТБ Юрія Соловйова Галина Улютіна була співвласником цього бізнесу – це випливає зі структури власності ICU Holdings Limited, наданої Національним банком.

Раніше програма «Наші гроші» телеканалу ЗІК на підставі матеріалів міжнародного журналістського розслідування повідомила, що співвласником компанії ICU Holdings Limited разом із Валерією Гонтаревою була дружина заступника голови російського банку ВТБ Юрія Соловйова Галина Улютіна.

3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань і Центр з дослідження корупції та організованої злочинності оприлюднили дані панамської юридичної компанії Mossack Fonseca про офшорні компанії та їхніх власників. У переліку осіб, щодо яких опубліковані документи розслідування, опинилися, зокрема, і українські високопосадовці.

XS
SM
MD
LG