Доступність посилання

ТОП новини

Савченко п’є лише воду, стан її здоров’я стабільний – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Громадянка України Надія Савченко, засуджена в Росії до 22 років позбавленняволі, зараз п’є лише воду, стан її здоров’я стабільний. Про це у своєму twitter повідомив її адвокат Микола Полозов.

«Стан здоров’я Надії стабільний. П’є тільки воду, вага 64 кілограмів, тиск 110/60, температура в нормі», – написав він.

Інший адвокат українки Марк Фейгін у twitter повідомив, що Савченко припинила вживати дитяче харчування.

Крім того, Полозов нагадав, що сьогодні був останній день подачі скарги на вирок, Савченко відмовилася подавати скаргу. Відповідну заяву опублікували адвокати.

22 березня суд у Росії засудив Савченко до 22 років ув’язнення за звинуваченням у вбивстві російських журналістів, замаху на вбивство і незаконному перетині кордону. Раніше Савченко заявляла, що не подаватиме скарги на вирок.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачували у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування. Вона обіцяє поновити сухе голодування 6 квітня, коли набуде чинності вирок у її справі.

XS
SM
MD
LG