Доступність посилання

ТОП новини

Кількість загиблих у карабаському конфлікті зросла


Позиції вірменської артилерії у зоні карабахського конфлікту, 3 квітня 2016 року
Позиції вірменської артилерії у зоні карабахського конфлікту, 3 квітня 2016 року

У Нагірному Карабасі, сепаратистському регіоні Азербайджану, заявляють, що з часу загострення конфлікту з вірменської сторони загинули 20 військових, 72 – поранені, 26 – зникли безвісти. Про це 4 квітня повідомили у так званому Міністерстві оборони Нагірного Карабаху.

За словами речника Армії оборони Нагірного Карабаху Сенора Асратяна, «просування Азербайджану не перевищило 300 метрів».

«У даний час у нас 5 втрачених постів на південному напрямку і 3 – на північному», – зазначив Асратян.

За інформацією Сенора Асратяна, Азербайджан втратив 18 танків, 2 вертольоти, 6 бойових машин піхоти та кілька безпілотників.

За даними вірменської сторони, кількість жертв з боку Азербайджану сягає 300.

За офіційними даними Баку, з часу загострення карабаського конфлікту, там загинуло 15 азербайджанських військових. Також Азербайджан підтверджує, що вірменська сторона збила один їхній гелікоптер МІ-24, та що один азербайджанський танк підірвався на міні.

У Міністерстві оборони Азербайджану натомість заявили 4 квітня, що вірменська сторона втратила 170 солдатів.

Ситуація у Нагірному Карабасі різко загострилася у ніч на суботу, 2 квітня. І вірменська, і азербайджанська сторона звинуватили одна одну у наступі з застосуванням важкого озброєння.

3 квітня Міністерство оборони Азербайджану заявило, що Баку припиняє в односторонньому порядку воєнні дії у зоні карабаського конфлікту.

Попри це сторони конфлікту у Нагірному Карабасі повідомляють про продовження бойових дій.

Нагірний Карабах, населений переважно вірменами, оголосив про вихід зі складу Азербайджану у 1991 році. Це призвело до збройного конфлікту, під час якого Азербайджан втратив контроль над територією, загинуло близько 30 тисяч людей. Нині сили, складені з етнічних вірмен, контролюють не лише територію Нагірного Карабаху, а й панівні висоти навколо цього регіону. Таким чином, Азербайджан не має фактичної влади приблизно над п’ятою частиною території, яка юридично цій державі належить.

XS
SM
MD
LG