Доступність посилання

ТОП новини

Єреван поінформував ОБСЄ про погрози Баку бомбардувати Степанакерт


Нагірний Карабах: фіалковий – первісна територія автономної області; жовтий – фактично захоплена вірменами територія
Нагірний Карабах: фіалковий – первісна територія автономної області; жовтий – фактично захоплена вірменами територія

Перший заступник міністра оборони Вірменії Давід Тоноян поінформував ОБСЄ про погрози Баку бомбардувати Степанакерт – сепаратистський регіон Азербайджану. Про це 4 квітня повідомив речник міністра оборони Вірменії Арцрун Ованісян.

«Що стосується заяви Міноборони Азербайджану, що Баку може нанести удари по Степанакерту, то про це заступник міністра оборони Вірменії Давід Тоноян попередив Анджея Каспшика (особистого представника діючого голови ОБСЄ – ред.). А Гасанову (міністру оборони Азербайджану – ред.) ми відповідаємо – нехай спробують...», – зазначив Ованісян.

Раніше у понеділок міністр оборони Азербайджану Закір Гасанов наказав армії підготуватися до можливих ударів по Степанакерту.

Ситуація у Нагірному Карабасі різко загострилася у ніч на суботу, 2 квітня. І вірменська, і азербайджанська сторона звинуватили одна одну у наступі з застосуванням важкого озброєння.

3 квітня Міністерство оборони Азербайджану заявило, що Баку припиняє в односторонньому порядку військові дії в зоні карабаського конфлікту.

Попри це сторони конфлікту у Нагірному Карабасі повідомляють про продовження бойових дій і збільшення кількості загиблих.

Нагірний Карабах, населений переважно вірменами, оголосив про вихід зі складу Азербайджану у 1991 році. Це призвело до збройного конфлікту, під час якого Азербайджан втратив контроль над територією, загинуло близько 30 тисяч людей. Нині сили, складені з етнічних вірмен, контролюють не лише територію Нагірного Карабаху, а й панівні висоти навколо цього регіону. Таким чином, Азербайджан не має фактичної влади приблизно над п’ятою частиною території, яка юридично цій державі належить.

XS
SM
MD
LG