Доступність посилання

ТОП новини

Томбінський: «панамські документи» є не українською, а глобальною проблемою


Ян Томбінський
Ян Томбінський

Оприлюднення в ЗМІ інформації про офшори низки посадових осіб не слід пов’язувати з відносинами між Україною та Європейським союзом, заявляє глава представництва ЄС в Києві Ян Томбінський.

«Ці «панамські документи», ці офшорні компанії, як показали ці документи, – це не українська проблема, а проблема глобальна. Здається, зараз у всіх країнах вивчають ці документи… Я б не покладав цей тягар тільки на Україну і на якісь рішення, пов’язані з Україною», – сказав Томбінський.

3 квітня Центр дослідження корупції і організованої злочинності (OCCRP), Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) і сайти світових ЗМІ опублікували матеріали, присвячені корупції у найвищих ешелонах влади в низці країн. Розслідування базується на документах компанії Mossack Fonseca (Панама, Британські Віргінські острови).

Репортери із 76 країн опрацювали понад 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній та їхніх власників. Вони повідомляють, що знайшли важливу інформацію щодо 12 чинних чи колишніх лідерів держав та урядів світу. В Україні фігурантом розслідування став, зокрема, президент Петро Порошенко.

XS
SM
MD
LG