Доступність посилання

ТОП новини

#Точно: на утримання засудженого в Україні в середньому витрачають майже 127 гривень на добу


Державна пенітенціарна служба України повідомила, що середньодобова вартість утримання засуджених та осіб, узятих під варту, в розрахунку на одну особи становить 126 гривень 87 копійок. Про це повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

На поточний рік у державному бюджеті затверджені видатки загального фонду на ДПтУ за всіма бюджетними програмами у сумі 3,3 мільярда, у тому числі трохи більше трьох мільярдів гривень за бюджетною програмою «Виконання покарань установами і органами пенітенціарної служби».

Минулого року, відповідно до державного бюджету, видатки на Державну пенітенціарну службу України склали 2,7 мільярда гривень, у тому числі 2,6 мільярда гривень за бюджетною програмою «Виконання покарань установами і органами пенітенціарної служби».

Загальна кількість засуджених та осіб, узятих під варту, станом на 1 березня 2016 року, становила майже 66 тисяч, що на шість тисяч менше порівняно з даними станом на 1 липня 2015 року. Влітку минулого року їх нараховувалося понад 71,3 тисячі осіб.

XS
SM
MD
LG