Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: «Батьківщина» переходить до «демократичної опозиції»


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Лідер фракції «Батьківщина» у Верховній Раді України Юлія Тимошенко заявляє про перехід фракції її політичної сили в парламенті в «демократичну опозицію».

«Сьогодні я можу оголосити консолідоване рішення нашої політичної сили. Ми ухвалили рішення, що ми виходимо з безперспективного переговорного процесу про створення нової коаліції. Ми переходимо в демократичну, проєвропейську опозицію», – цитує Тимошенко прес-служба «Батьківщини».

Лідер фракції «Батьківщини» додала, що її фракція доклала всіх можливих зусиль, щоб змінити курс влади, зокрема, поставила п’ять публічних умов, які «могли би дати Україні шанс вийти з кризи». Але до позиції фракції не дослухалися, заявила Тимошенко.

Тимошенко також зазначила, що її політична команда в парламенті буде і надалі підтримувати потрібні для держави законодавчі ініціативи.

Лідер «Батьківщини» додала, що перехід до опозиції є єдиним правильним рішенням за нинішніх соціальних й економічних умов.

Минулого тижня спікер парламенту Володимир Гройсман заявляв, що переговори про формування нової коаліції в парламенті тривають за участю трьох фракцій.

Раніше лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявляла, що обумовлює можливу участь її фракції в коаліції ухваленням низки законів. У «Блоці Петра Порошенка» називали виконання цих вимог неможливим з огляду на чинні міжнародні домовленості України.

Відтак 30 березня з’явилися повідомлення, що «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» ведуть переговори з позафракційними депутатами про входження до їхнього складу, щоб можна було створити коаліцію лише з цих двох фракцій. Протягом 30 і 31 березня до фракції «Блоку Порошенка» ввійшли ще три депутати. Станом на 31 березня, за даними сайту Верховної Ради, ці дві фракції разом налічували 222 голоси. Для створення коаліції потрібно принаймні 226 депутатів.

На цю ж тему:

01.04.2016
Посол США застеріг від позачергових виборів і розкритикував вимоги Тимошенко

«Я дуже критично ставлюся до тих коментарів та пропозицій, які пані Тимошенко висловила за цей тиждень» далі

22.03.2016
Високий рейтинг Тимошенко: не «всьо пропало»?

Популізм і минуле. Лідеркою теперішніх симпатій є людина, котра увійшла в парламент під знаменами «Громади» Павла Лазаренка далі
XS
SM
MD
LG