Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура Росії обіцяє перевірити інформацію про офшори російських чиновників


Президент Росії Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін

У Генеральній прокуратурі Росії заявили про намір перевірити інформацію щодо наявності офшорів у російських фізичних і юридичних осіб. Про це у вівторок повідомляє російське агентство «Інтерфакс» із посиланням на офіційного представника наглядового відомства Олександра Курінного.

За його словами, «головною метою перевірки стане встановлення відповідності дій вказаних у цих матеріалах громадян Росіх нормам російського законодавства, основам міжнародного права і зобов’язанням Росії перед міжнародною спільнотою щодо запобігання фактів корупції і протидії легалізації грошових коштів, отриманих протиправним шляхом».

3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань опублікував матеріали про корупцію у вищих ешелонах влади в декількох країнах світу. Росії присвячена значна частина цього розслідування – в ній стверджується, що близькі до президента Володимира Путіна люди через банк «Росія» і панамські офшорні компанії «відмили» понад два мільярди доларів.

У Кремлі ці звинувачення відкинули, заявивши, що вони базуються на «домислах і спекуляціях» і що в них немає нічого нового.

XS
SM
MD
LG