Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав японський бізнес інвестувати в Україну


Президент України Петро Порошенко на зустрічі з представниками Японської федерації бізнесу «Кейданрен» 6 квітня закликав японські компанії інвестувати в Україну та взяти участь у приватизації українських портів і у секторі енергетики. Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

«Ніколи в нашій історії двостороння співпраця не мала такої високої динаміки і не досягала такого високого рівня довіри», – наголосив Петро Порошенко.

Глава держави повідомив, що торік український експорт до Японії зріс на 12%, а японські прямі інвестиції до України становлять понад 130 мільйонів доларів США.

Президент також подякував за інвестиції в Україну японській корпорації «Фуджікура», яка виготовляє кабельні мережі для провідних європейських автомобільних виробників. «Фуджікура» будує на Львівщині комплекс з виробництва електрокомпонентів. Президент «Фуджікури» закликав інші японські компанії інвестувати в Україну та скористатись конкурентними перевагами її ринку, що розвивається.

У зустрічі взяли участь представники японських компаній Toshiba Corporation, Mitsubishi Corporation, Mitsubishi Heavy Industries, Kawasaki Heavy Industries, Hitachi Ltd.Asahi Kasei, Itochu Corporation, Sumitomo Corporation, Sojitz Corporation, Teijin Limited та інших.

Президент України розпочав візит до Японії 5 квітня. Програма візиту передбачає зустрічі з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе, керівниками обох палат парламенту Японії, іншими високопосадовцями, а також представниками японського бізнесу.

XS
SM
MD
LG