Доступність посилання

ТОП новини

У Нідерландах відкрилися дільниці на референдумі щодо угоди України та ЄС


Українці в Києві закликали учасників референдуму в Нідерландах сказати «так» угоді про асоціацію з ЄС, 5 квітня 2016 року
Українці в Києві закликали учасників референдуму в Нідерландах сказати «так» угоді про асоціацію з ЄС, 5 квітня 2016 року

У Нідерландах понад годину триває голосування на референдумі, учасники якого визначаються, чи підтримати угоду про асоціацію України з Європейським союзом. Дільниці для голосування відкрилися о 7:30 за місцевим часом (це 8:30 за Києвом). Наразі немає оперативної інформації про активність виборців.

27 інших держав-членів Євросоюзу вже ратифікували цей договір.

Згідно з проведеними за кілька днів до референдуму опитуваннями громадської думки, більшість виборців можуть проголосувати проти угоди. Хоча парламент Нідерландів схвалив угоду з Україною, а референдум є консультативним, уряд і парламент цієї країни будуть змушені рахуватися з його результатами, визнав посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

У разі, якщо Нідерланди все ж відхилять ратифікацію, угода про асоціацію, включно з зоною вільною торгівлі, як припускають, буде діяти між Україною і рештою 27 членами Євросоюзу.

XS
SM
MD
LG