Доступність посилання

ТОП новини

Пайєтт: публікація «панамських документів» не матиме негативних наслідків для України


Джефрі Пайєтт (©Shutterstock)
Джефрі Пайєтт (©Shutterstock)

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявляє, що оприлюднення «панамських документів» не матиме негативних наслідків для України.

«Не буде негативних наслідків», – сказав він.

Дипломат також зазначив, що США підтримують зроблені за останні місяці кроки українського парламенту, уряду і президента в питанні боротьби з корупцією. Серед позитивних кроків посол згадав декларації українських високопоставлених осіб, які нині оприлюднюють.

«Що стосується конкретних звинувачень на адресу президента Порошенка, я зверну вашу увагу на дуже чітку заяву радника Білого дому цього тижня, в якій відзначаються і пріоритети нашої політики щодо підтримки України в її боротьбі проти корупції, і наша позитивна оцінка тих кроків, які зробили президент, уряд та парламент у протидії корупції», – сказав Пайєтт.

Автори міжнародного журналістського розслідування стверджують, що панамська юридична компанія Mossack Fonseca допомагала відмивати гроші, ухилятися від сплати податків і обходити різні санкції своїм клієнтам, серед яких політики, бізнесмени та спортсмени з усього світу.

Репортери із 76 країн опрацювали понад 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній та їхніх власників. В Україні фігурантом розслідування став, зокрема, президент Петро Порошенко. Журналісти-розслідувачі заявляють, що Порошенко, всупереч заявам, досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію своїх активів «Рошен», створивши для цього офшорну компанію.

Президент у відповідь заявив, що не використовував офшори для мінімізації податкового навантаження, і закликав відділити свою історію від звинувачень на адресу інших фігурантів «панамських документів».

За словами Порошенка, основною метою створення компанії Prime Asset Partners Limited було створення спеціального підприємства для передачі бізнесу в управління банку Rothschild, а не мінімізація податкової бази, як в інших учасників скандалу.

На цю ж тему:

06.04.2016
Порошенко закликає відділити свою історію від справ інших фігурантів «панамських документів»

«Є відмінність випадків у Росії, Ісландії й іншого світу: у нас був абсолютно прозорий процес, і його метою було відділення бізнесу від політики» далі

XS
SM
MD
LG