Доступність посилання

ТОП новини

У Нідерландах закрилися дільниці на референдумі щодо асоціації з Україною


0 22.00 за київським часом (21.00 за центральноєвропейським часом) закрилися виборчі дільниці на референдумі в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Як повідомила народний депутат із фракції «Блок Петра Порошенка» Світлана Заліщук, місцеві соціологи прогнозують, що явка буде близько 28%.

Щоб голосування було визнане таким, що відбулося, необхідно, щоб в ньому взяли участь не менше ніж 30 відсотків виборців.

Виборча комісія Нідерландів повідомила, що оприлюднить офіційні результати референдуму 12 квітня, а попередні – 8 квітня.

Нідерланди, як і всі інші країни-члени Європейського союзу, вже завершили ратифікацію Угоди про асоціацію України і ЄС. Але, відповідно до нещодавно ухваленого закону, з ініціативи євроскептичних громадських організацій у країні 6 квітня відбудеться консультативний референдум щодо перегляду цієї ратифікації. Політики Нідерландів і Євросоюзу закликали виборців країни підтримати ратифікацію.

У разі, якщо Нідерланди все ж відхилять ратифікацію, угода про асоціацію, включно з зоною вільною торгівлі, як припускають, буде діяти між Україною і рештою 27 членами Євросоюзу.

XS
SM
MD
LG