Доступність посилання

ТОП новини

Росія та ОПЕК зможуть узгодити заморожування рівня видобутку нафти і без Ірану – представник Кувейту


Росія та Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) зможуть укласти угоду про заморожування видобутку нафти на досягнутих рівнях, навіть якщо Іран не приєднається до цих планів. Про це Bloomberg повідомив кувейтський представник у нафтовому картелі Наваль аль-Фазайя.

Він зазначив, що на планованій 17 квітня зустрічі в столиці Катару країни-виробники нафти не мають альтернативи заморожуванню видобутку, оскільки ціни зараз занадто низькі. Представник Кувейту додав, що показники можуть бути зафіксовані на рівні лютого і матимуть на меті встановлення нижнього порога цін на нафту.

За даними російських джерел, Росія та ОПЕК, лідером якої є Саудівська Аравія, нині обговорюють деталі: як довго підтримувати узгоджені рівні та як контролювати дотримання домовленостей.

Іран оголосив, що згодний розглянути приєднання до планів Росії та ОПЕК після того, як відновить видобуток до рівня 4 мільйони барелів на день. Такі показники іранські нафтовики мали до запровадження міжнародних економічних санкцій у 2012 році.

На тлі заяв про реальність угоди між Росією та ОПЕК ціна нафти знову зросла. Станом на 9:55 за Києвом 7 квітня барель нафти марки Brent котирується на рівні понад 40 доларів, американський сорт WTI оцінюється на два долари дешевше.

XS
SM
MD
LG