Доступність посилання

ТОП новини

В анексованому Росією Севастополі Колесніченка призначили радником з спорту


Вадим Колесніченко
Вадим Колесніченко

Колишнього члена Партії регіонів, колишнього депутата Верховної Ради Вадима Колесніченка призначили радником з спорту підконтрольного Росії губернатора Севастополя Сергія Меняйля. Про це Колесніченко повідомив в коментарі проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії.

«Сфера моєї діяльності – це робота з громадськими організаціями, фізкультура і спорт, взаємодія з органами влади. Мої пріоритети і напрямки, в зв’язку з чим і відбулося призначення – це розвиток футболу, великий спортивний проект під назвою «Спортивний Севастополь» – багатофункціональний центр з кількома спорудами. Паралельно я є президентом федерації хокею. Тут є величезна кількість питань, які, на жаль, не вдається вирішувати, тому що департаменти зайняті поточною роботою – це об’єкти, які потребують першочергового втручання», – розповів він про перспективи своєї роботи.

З початку 2016 року Вадим Колесніченко є одним з керівників «Кримського футбольного союзу», створеного на півострові після анексії Росією Криму.

Вадим Колесніченко тричі обирався депутатом Верховної Ради України за списками Партії регіонів. Після того, як Віктор Янукович покинув Україну в період Революції гідності, Колесніченко призупинив своє членство в Партії регіонів і відмовився від депутатського мандата. З квітня 2014 року він є членом російської політичної партії «Родина». Проживає в анексованому Росією Криму.

16 січня 2015 року в СБУ повідомили, що Колесніченко оголошений в розшук. Колишньому депутату інкримінують замах на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків. Служба безпеки України неодноразово викликала Колесніченка на допити, але він відмовляється на них прибути.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG