Доступність посилання

ТОП новини

В анексованому Криму суд продовжить розгляд позову про заборону Меджлісу 8 квітня


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У засіданні підконтрольного Росії Верховного суду Криму за позовом про заборону діяльності Меджлісу кримських татар на півострові оголошено перерву до п’ятниці, 8 квітня.

Як повідомив проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії один з учасників процесу, засідання розпочнеться о 9:30.

На сьогоднішньому засіданні суду виступили позивач, відповідач і залучені сторони – представники кримського Мін’юсту і адвокат місцевого Держкомнацу (Державний комітет у справах міжнаціональних відносин).

Адвокат Джеміль Темишев, який представляє Меджліс, не виключає, що суд винесе рішення у справі вже завтра.

Процес ініціювала підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська. Керівники Меджлісу прогнозують, що, швидше за все, суд задовольнить вимоги прокуратури.

Останній раз суд збирався у цій справі 17 березня. Під час засідання позивач і відповідач висловлювали свою позицію щодо пред’явленого адміністративного позову.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з діями російської влади, спрямованими на заборону діяльності Меджлісу. В ООН закликали Російську Федерацію не допустити закриття Меджлісу кримськотатарського народу в Криму. Євросоюз також висловив стурбованість намірами заборонити діяльність Меджлісу.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низки економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG