Доступність посилання

ТОП новини

В СБУ не з’ясували, чи мер Одеси має російський паспорт


Мер Одеси Геннадій Труханов
Мер Одеси Геннадій Труханов

В СБУ не змогли з’ясувати, чи має мер Одеси Геннадій Труханов подвійне громадянство і порадили виконувачу обов’язків заступника голови Одеської ОДА Олександру Боровику звертатися щодо цього до структур, які займаються цими питаннями.

«Було опитано Геннадія Труханова, який заперечив наявність у нього російського паспорта. Проведено бесіди з десятками активістів, які у ЗМІ та соціальних мережах поширювали відповідну інформацію. На жаль, вони лише повторювали раніше поширену інформацію та надали ксерокопії документів, які важко розцінювати як докази, хоча навіть їх долучено до матеріалів перевірки», – мовиться у повідомленні СБУ, оприлюдненому 7 квітня.

«Офіційна заява Боровика була розглянута по суті менше ніж за 24 години. У зв’язку з тим, що у заяві відсутні питання, що відносяться до компетенції СБУ, згідно з частиною 3 статті 7 Закону України «Про звернення громадян» вона була скерована за належністю до Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області, Головного управління Національної поліції України в Одеській області та Головного управління Державної фіскальної служби України в Одеській області», – додали в СБУ.

4 квітня журналісти програми «Слідство.Інфо» повідомили, що Труханов є власником кількох офшорів і має паспорт громадянина Росії. Про це йдеться у розслідуванні програми, яке базується на документах компанії Mossack Fonseca, переданих німецькому виданню Süddeutsche Zeitung.

6 квітня керівництво Одеської ОДА звернулося до президента України та керівництва правоохоронних органів з проханням перевірити інформацію про російське громадянство Геннадія Труханова.

XS
SM
MD
LG