Доступність посилання

ТОП новини

Центр дослідження корупції отримав премію за «Проект Хадіджа»


Хадіджа Ісмаїлова
Хадіджа Ісмаїлова

Центр дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) визнали лауреатом премії імені Тома Реннера, яку присуджує некомерційна організація IRE.

Центр удостоєний премії за «Проект Хадіджа», який продовжує і розвиває роботу ув’язненої в Азербайджані журналістки Хадіджи Ісмаїлової, що співпрацює з Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода, будучи одночасно кореспондентом Центру з дослідження корупції та організованої злочинності.

Хадіджа Ісмаїлова була засуджена у 2015 році. Журналістка неодноразово описувала у своїх публікаціях приклади корупції у лавах правлячої еліти Азербайджану.

«Цей проект у минулому році став для нашого Центру важливіше будь-чого іншого. Нас надзвичайно турбує, що один з наших працівників перебуває у в’язниці», – заявив Дрю Салліван, керівник Центру з дослідження корупції.

За словами Саллівана, премія належить Хадіджі Ісмаїловій, а її колеги-журналісти продовжать розслідування і будуть домагатися її звільнення.

Після арешту у грудні 2014 року, Ісмаїлова звернулася до колег з проханням продовжити її роботу. Так з’явився проект, у якому беруть участь журналісти і організації з декількох різних країн. Серед партнерів проекту – Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода, азербайджанська незалежна група Meydan TV, Шведська громадська телемовна організація SVT, Центр журналістських розслідувань Італії (IRPI) і Bellingcat.

XS
SM
MD
LG