Доступність посилання

ТОП новини

В окупованому Криму триває суд щодо заборони Меджлісу


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Засідання підконтрольного Росії Верховного суду Криму за позовом про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу розпочинається в столиці окупованого півострова. Про це повідомляє сайт проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» з посиланням на учасника процесу.

У четвер, 7 квітня, на засіданні суду виступили позивач, відповідач і залучені сторони – представники фактичної кримської влади.

Адвокат Джеміль Темішев, який представляє Меджліс, не виключає, що суд винесе рішення у справі вже 8 квітня.

Процес ініціювала підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська. Керівники Меджлісу прогнозують, що, швидше за все, суд задовольнить вимоги прокуратури.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з діями російської влади, спрямованими на заборону діяльності Меджлісу. В ООН закликали Росію не допустити закриття Меджлісу кримськотатарського народу в Криму. Євросоюз також висловив стурбованість намірами заборонити діяльність Меджлісу.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG