Доступність посилання

ТОП новини

США непричетні до витоку «панамських документів» – Держдепартамент


Речник Держдепартаменту США Марк Тонер
Речник Держдепартаменту США Марк Тонер

Держдепартамент США заявляє, що американська влада непричетна до витоку документів панамської юридичної компанії Mossack Fonseca, або так званих «панамських документів»

«Американська влада... також не була обізнана про журналістське розслідування, засноване на цьому витоку», – наголосив речник зовнішньополітичного відомства США Марк Тонер.

Він додав, що організації, які займалися розслідуванням, справді отримували гроші від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), проте ці кошти виділялися на журналістські розслідування як такі, а не на пошук компромату щодо конкретних країн.

Раніше 7 квітня президент Росії Володимир Путін сказав, що не бачить в «панамських документах» корупційної складової і припускає, що до витоку можуть бути причетні США.

«Коли офіційні особи Держдепартаменту або адміністрації США заявляють якісь «хамуваті» речі, то позначають себе як зацікавлених осіб. Це, звісно, з точки зору досягнення кінцевого результату погано для них. А для нас добре, бо ми розуміємо, хто замовник», – вважає Путін.

3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань опублікував матеріал про корупцію у вищих ешелонах влади в декількох країнах світу. Головний розділ «російської частини» документів присвячений близькому до президента Росії петербурзькому віолончелісту Сергію Ролдугіну і «мережі офшорів», «пов’язаних з Путіним». Зокрема, в розслідуванні стверджується, що близькі Володимиру Путіну люди через банк «Росія» і панамські офшорні компанії «відмили» понад 2 мільярди доларів.

XS
SM
MD
LG