Доступність посилання

ТОП новини

Юридичну процедуру передання в траст частки Порошенка в Roshen завершено – ЗМІ


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Частку президента України Петра Порошенка в компанії «Рошен» передано до нової іноземної структури в рамках укладеного з Rothschild Trust договору про сліпий траст, повідомляє агенція «Інтерфакс-Україна» з посиланням на радників Порошенка.

«4 квітня 2016 роки нами було зроблено заяву про передання активу… в нову іноземну структуру, що повністю завершило юридичну процедуру передання частки у траст на території України», – зазначається в повідомленні.

Репортери із 76 країн опрацювали понад 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній та їхніх власників. В Україні фігурантом розслідування став, зокрема, президент України Петро Порошенко. Журналісти-розслідувачі заявляють, що Порошенко, всупереч заявам, досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію своїх активів «Рошен», створивши для цього три офшорні компанії.

Згодом юридична фірма «Авеллум», що є юридичним радником Порошенка, заявила, що створення компаній в іноземній юрисдикції було єдиним можливим шляхом для передання активів Порошенка в управління авторитетної міжнародної трастової структури. Президент України також заявив, що основною метою створення компанії Prime Asset Partners Limited на Британських Віргінських островах на його власне ім’я було створення спеціального підприємства для передачі бізнесу в управління банкові Rothschild, а не мінімізація податкової бази, як в інших учасників скандалу.

Автори міжнародного журналістського розслідування стверджують, що панамська юридична компанія Mossack Fonseca допомагала відмивати гроші, ухилятися від сплати податків і обходити різні санкції своїм клієнтам, серед яких політики, бізнесмени та спортсмени з усього світу.

XS
SM
MD
LG