Доступність посилання

ТОП новини

За дорученням президента судді у справі ГРУшників надали особисту охорону – поліція


©Shutterstock
©Shutterstock

Президент України Петро Порошенко доручив забезпечити особистою охороною суддю Миколу Дідика, що головує у процесі над російськими військовими Євгеном Єрофеєвим і Олександром Александровим. Про це йдеться в повідомленні на сайті Національної поліції України.

«Головуючий у процесі над російськими диверсантами суддя Голосіївського райсуду Микола Дідик, у вікно робочого кабінету якого в ніч на 8 квітня кинули пляшки із запалювальною сумішшю, отримав особисту охорону. Її надано Головним управлінням Нацполіції у місті Києві», – йдеться в повідомленні.

В поліції також зазначили, що суддя Дідик перебуватиме під охороною поліції до завершення судового розгляду.

В ніч на п’ятницю, 8 квітня, невідомі кинули пляшки із займистою речовиною у будівлю Голосіївського суду і влучили в кабінет судді, що головує в справі Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва. Виникла пожежа, внаслідок якої пошкоджений кабінет судді, документи справи вціліли. Поліція відкрила кримінальне провадження, головною версією того, що сталося, називає професійну діяльність судді. Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що допускає присутність «російського сліду» в підпалі кабінету судді Миколи Дідика.

Російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані 16 травня 2015 року поблизу Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві українського військового. Російським спецпризначенцям також інкримінують терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя. Спочатку Єрофеєв і Александров підтвердили, що є російськими військовими, але на суді відмовилися від цих свідчень.

XS
SM
MD
LG