Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти 35 разів відкривали вогонь 9 квітня – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У штабі АТО заявляють, що 9 квітня до 18:00 підтримувані Росією бойовики 35 разів відкривали вогонь. Найбільша кількість обстрілів, як і раніше, фіксується поблизу Донецька, ідеться в повідомленні.

По Авдіївці сепаратисти стріляли з мінометів п’ять разів, по Широкину, що неподалік Маріуполя, завдали шість мінометних обстрілів, інформують у штабі. За цим повідомленням, зі зброї менших калібрів бойовики цілили по Опитному, Луганському, Невельському та Пісках.

«За вказаний період військовослужбовці Збройних сил України змушені були декілька разів відкривати вогонь у відповідь, щоб утримати свої позиції та зупинити ворога», – додають у штабі української воєнної операції.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявляють, що українські військові минулої доби 54 рази порушили режим тиші. Луганські сепаратисти заявили, що українські військові нарощують присутність особового складу й техніки вздовж лінії розмежування.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG