Доступність посилання

ТОП новини

Полозов: до Савченко потрібний негайний допуск лікарів, в іншому разі ми її втратимо


Адвокат Микола Полозов зі своєю підзахисною Надією Савченко (архівне фото)
Адвокат Микола Полозов зі своєю підзахисною Надією Савченко (архівне фото)

До ув’язненої в Росії громадянки України Надії Савченко потрібний негайний допуск незалежних лікарів, які зможуть обстежити її. Про це 9 квітня написав у Facebook адвокат Микола Полозов.

«В іншому разі, поки політики намагаються домовитися, ми її втратимо», – попереджає захисник Савченко.

Він також вказав, що достовірних даних про стан здоров’я української бранки не має ніхто.

«До початку сухого голодування ніхто не проводив медичного обстеження стану її організму. Ніхто не може сказати скільки вона зможе витримати. У СІЗО-3 немає тюремної лікарні, якщо погіршення здоров’я відбудеться раптово, оперативно допомогти їй ніхто не зможе. Українських лікарів до Надії не допустили. Немає жодної інформації, в якій стадії переговори про допуск до неї німецьких лікарів. Російських медиків сама Надія відмовилася допускати до себе, про що письмово повідомила керівництву СІЗО», – нагадав Микола Полозов.

Раніше 9 квітня сестра Надії Савченко Віра закликала політиків до дій задля звільнення українки, яка тримає сухе голодування четвертий день. Віра Савченко повідомила, що Надія не користується душем і не підходить до вмивальника, аби не дати підстав працівникам російської в’язниці стверджувати, що вона тихцем п’є воду.

Міністерство закордонних справ України увечері 9 квітня заявило про глибоке занепокоєння «критичним погіршенням стану здоров’я незаконно утримуваної Росією громадянки України Надії Савченко». Відомство вимагає від Росії негайного допуску до Савченко українських лікарів та консулів, а також повернення її на українську землю.

Українська громадянка, народний депутат України Савченко, як і обіцяла, від 6 квітня оголосила нове сухе голодування з вимогою звільнити її або повернути до України.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років позбавлення волі 22 березня, звинувативши, зокрема, у причетності до вбивства російських журналістів, що незаконно перебували на Донбасі в лавах підтримуваних Росією сепаратистів.

XS
SM
MD
LG