Доступність посилання

ТОП новини

У Зайцеві був обстріляний патруль місії ОБСЄ – повідомлення


Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомляє про обстріл, під який 9 квітня потрапили її спостерігачі під час відвідання Жованки – контрольованої українськими урядовими силами частини селища Зайцеве, що неподалік Горлівки. У складі патруля були п’ятеро спостерігачів на двох бронемашинах, їх супроводжував керівник української сторони в Спільному центрі контролю і координації за режимом припинення вогню на Донбасі (СЦКК).

«О 12:52 спостерігачі почули вибух, ймовірно з 82-міліметрового міномету або з безвідкатної гармати, на відстані приблизно 100-200 метрів на південний схід від своєї позиції», – йдеться у повідомленні.

Згодом члени місії почули постріли зі стрілецької зброї з того ж напрямку.

«Спостерігачі сховалися за транспортними засобами, після чого потрапили всередину і залишили своє місце розташування. Жоден з членів місії не був поранений, транспортні засоби не пошкоджені, патруль повернувся на свою базу до Світлодарська о 16:00», – інформують в ОБСЄ.

Українські військові або сепаратисти з угруповання «ДНР» цей інцидент ще не коментували.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG