Доступність посилання

ТОП новини

СЦКК: сепаратисти хочуть залякати спостерігачів ОБСЄ


Підтримувані Росією сепаратисти намагаються залякати спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, заявляє українська сторона Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

«Підступний обстріл представників міжнародної спостережної місії є не чим іншим, як черговою спробою бойовиків залякати спостерігачів СММ ОБСЄ і змусити їх відмовитися від запропонованої українською стороною СЦКК практики «дзеркального патрулювання» у тих районах зони АТО, де відбувається найбільше загострення ситуації», – заявив 10 квітня прес-офіцера СЦКК Василь Лабай.

Напередодні у СММ ОБСЄ повідомили про обстріл, під який 9 квітня потрапили спостерігачі під час відвідання Жованки – контрольованої українськими урядовими силами частини селища Зайцеве, що неподалік Горлівки.

Сепаратисти наразі не коментували цього інциденту.

Вранці 10 квітня у штабі АТО заявили про загострення ситуації на Донбасі та збільшення кількості обстрілів позицій українських військових підтримуваними Росією сепаратистами.

Сепаратисти з угруповань «ДНР» і «ЛНР», свою чергою, в обстрілах звинувачують українських військових.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG