Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС занепокоєні ескалацією ситуації на Донбасі


У Євросоюзі занепокоєнні ескалацією ситуації на Донбасі і закликають усі сторони протистояння виконувати Мінські домовленості.

«Серйозне зростання кількості випадків порушення режиму припинення вогню на Донеччині є безпрецедентним рівнем насильства з часу як у 2015 році сторони домовилися про припинення вогню. Ми підтримуємо заклик спеціального представника федерального уряду Німеччини під час головування в ОБСЄ Ґернота Ерлера і закликаємо всі сторони вжити кроки для деескалації ситуації і повного виконання свої зобов’язання», – мовиться у заяві речника зовнішньої дипломатичної служби ЄС, опублікованій 10 квітня.

Вранці 10 квітня у штабі АТО заявили про загострення ситуації на Донбасі та збільшення кількості обстрілів позицій українських військових підтримуваними Росією сепаратистами.

Сепаратисти з угруповань «ДНР» і «ЛНР», свою чергою, в обстрілах звинувачують українських військових.

Напередодні у СММ ОБСЄ повідомили про обстріл, під який 9 квітня потрапили спостерігачі під час відвідання Жованки – контрольованої українськими урядовими силами частини селища Зайцеве, що неподалік Горлівки.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG