Доступність посилання

ТОП новини

Фейгін: Кремль переконує, що Савченко не тримає сухого голодування


Надія Савченко
Надія Савченко

Адвокат засудженої у Росії громадянки України Надії Савченко Марк Фейгін заявляє, що російська сторона намагається переконати, що його підзахисна не тримає сухого голосування.

«По-перше, Кремль намагається переконати, що ніякої сухого голодування Савченко немає. Мовляв, це «дієта», маніпуляції громадською думкою», – написав Фейгін 10 квітня на своїй сторінці у Twitter.

«По-друге, через публічні і закулісні джерела вкидається інформація, що не треба шуміти, скоро все вирішимо. Ось і чотирьох скоро відпустимо. По-третє, Кремль показує готовність йти на поступки щодо обміну, хоча публічно не раз говорив протилежне», – додав Марк Фейгін.

Учора Фегін заявив, що інформація про близькість звільнення Росією Надії Савченко є необґрунтованою.

Українська громадянка, народний депутат України Савченко, як і обіцяла, від 6 квітня оголосила нове сухе голодування з вимогою звільнити її або повернути до України.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років позбавлення волі 22 березня, звинувативши, зокрема, у причетності до вбивства російських журналістів, що незаконно перебували на Донбасі в лавах підтримуваних Росією сепаратистів.

Російська влада раніше заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалене лише після набрання чинності вироком у її справі.

XS
SM
MD
LG